Γιατι να προσλαβω διακοσμητη αφου μπορω να το κανω μονος μου?

“Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, έλεγαν οι αρχαίοι ημών.

Αυτό σημαίνει πως δε θα παω στον ορθοδοντικό για σφράγισμα, αλλά στον οδοντίατρο. Δε θα εκτελέσει την εγχείρηση ο νοσοκόμος, αλλά ο χειρούργος, δε θα με κουρέψει ο πωλητής σαμπουάν, αλλά ο κομμωτής κ.ο.κ.

Το προσωπικό γούστο του καθενός, δεν είναι πάντα αρκετό για να δώσει τις καλύτερες, ή έστω τις αναγκαίες, λύσεις σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και επιθυμίες μας. Είναι πολύ σημαντικό να αναθέτετε κάθε εργασία στον αρμόδιο για την καλύτερη δυνατή εκτέλεσή της και όχι να δοκιμάζετε μόνοι σας ή να καλύπτεστε από συμβουλές φίλων και γνωστών ή εργαζομένων σε επιχειρήσεις και κλάδους σχετικούς με την επι μέρους ανάγκη σας.

Ο επαγγελματίας διακοσμητής έχει σπουδάσει σχέδιο, ελεύθερο και γραμμικό, ιστορία της τέχνης, έχει εκτελέσει έργα και μακέτες, είναι αρκετά δικτυωμένος στην αγορά, καλλιεργεί καθημερινά την καλλιτεχνική του φύση και προάγει το ταλέντο του, αφού αυτή είναι η δουλειά του. Όπως οι υπόλοιποι ανήκουν στα επαγγέλματα που προαναφέραμε, έτσι κι αυτός έχει τη συγκεκριμένη μοναδική απασχόληση καθημερινά.

Μη βαυκαλίζεστε με τη σκέψη του πιθανού “μεγάλου κόστους” για την ανάληψη ενός έργου από επαγγελματία διακοσμητή. Είναι αυτός μέσω του οποίου θα κινηθείτε πιο άμεσα και στοχευμένα στην αγορά και το πιθανότερο είναι να αποσβέσετε την πληρωμή του μέσα από ειδικές εκπτώσεις που λαμβάνει αποκλειστικά ο ίδιος μέσω συνεργασιών με συγκεκριμένες εταιρίες καθώς και να βρείτε υλικά που ψάχνατε σε πολύ καλύτερες τιμές.

Επιπλέον οφέλη από τη συνεργασία σας με έναν επαγγελματία είναι το σημαντικό value for money που θα επιτύχει όταν του αναθέσετε ένα έργο με συγκεκριμένο budget. Η καλύτερη σχέση ποιότητος/τιμής δεν αφορά μόνο το “φθηνότερο”, αλλά κυρίως αυτό που θα είναι ιδανικότερο κατά περίπτωση. Γιατί ο διακοσμητής γνωρίζει καλύτερα τη φθορά που μπορεί να έχει κάποιο υλικό σε σχέση με τις κλιματικές συνθήκες, τη χρήση του κάθε προιόντος κ.ο.κ. καθώς και σημαντικές χρηστικές λεπτομέρειες που πολλές φορές δεν περνάνε από το μυαλό μας, όπως ποια χρώματα πρέπει να χρησιμοποιούμε σε κάθε δωμάτιο και ποια όχι, πώς να φωτίσουμε κάθε χώρο κλπ. Αυτή η αφανής βοήθεια μπορεί να σας γλυτώσει από μια νέα αγορά ή έργασία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που θα εκτοξεύσει το κόστος της κάθε εργασίας που θα πραγματοποιηθεί αυθαίρετα.

Ως κατακλείδα, να αναφέρουμε πως ο διακοσμητής δεν έχει μόνο κέρδος από τις οικονομικές απολαβές του από εσάς, καθώς αναλαμβάνοντας κάθε φορά κάποιοι project, το οικειοποιείται, αφού η “δουλειά” του αναδεικνύεται και τον βοηθά στη δική του πορεία, πέρα από την προσωπική του ικανοποίηση ως καλλιτεχνική φύση.

3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s