Προς επαγγελματιες: Βρειτε τον δικο σας star-διακοσμητη.

crown

Ο διακοσμητής που θα επιλέξετε για το σχεδιασμό της επιχείρησής σας, είναι ένα κομμάτι βαρύνουσας σημασίας στο επιχειρηματικό σας σχέδιο για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ποιος μπορεί, όμως, να αποκαλεστεί “star” διακοσμητής? Υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν σε μία τέτοιου είδους “αξιολόγηση”. Star θα αποκαλέσουμε τον διακοσμητή που συνεχίζει να εξασκεί αποκλειστικά το επάγγελμά του και σε καιρούς δύσκολους γι’ αυτό. Star είναι ο διακοσμητής που δεν παύει να ενημερώνεται για τις σχεδιαστικές μόδες και τα νέα υλικά. Που θα τον βρείτε μπροστά σας (σαν όνομα) σε πολλές φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους περιπτώσεις. Που έχει καλές δημόσιες σχέσεις. Που έχει καλές σχέσεις με το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Που διατηρεί ενημερωμένο το προσωπικό του site. Που δεν εφησυχάζει και βρίσκει πάντα τρόπους να προάγει την καλλιτεχνική αλλά και τεχνική του φύση. Που έχει προσωπικό στυλ όταν υπογράφει ένα έργο. Που θα μάθετε πως ενδιαφέρεται για ένα έργο του ακόμα και αρκετό καιρό μετά το τέλος των εργασιών και άλλα πολλά.

Γιατί είναι σημαντικό για εσάς να επιλέξετε έναν τέτοιο άνθρωπο? Πέρα από το προφανές του ότι είναι πολύ πιθανότερο να είναι καλός στη δουλειά του, υπάρχουν και διάφορες άλλες παράμετροι που θα καταστήσουν την επιλογή του ως μία σωστή και απόλυτα επιτυχημένη από μέρους σας επαγγελματική κίνηση.

  • Αυτός ο άνθρωπος αγαπάει τη δουλειά του και, κατ’ επέκταση, την προσωπική του εικόνα. Δε θέλει να μπει η υπογραφή του σε τίποτα αποτυχημένο και θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει ένα project που του έχει ανατεθεί.
  • Συνήθως έχει ένα στημένο δίκτυο λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του και των καλών του δημοσίων σχέσεων και έτσι η δουλειά σας θα φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες και δυνητικό κοινό/πελάτες όποια κι αν είναι η φύση της.
  • Είναι πολύ πιθανό να τον “παρακολουθούν” πολλοί συνάδελφοί του και άνθρωποι σχετικοί με το χώρο και την αγορά (εταιρίες, αρχιτέκτονες, πάσης φύσεως επαγγελματίες) καθώς είτε θα εκτιμούν τη δουλειά του είτε θα θέλουν να είναι ενήμεροι για τις κινήσεις του. Αυτό θα δώσει σε εσάς μεγαλύτερες πιθανότητες προβολής καθώς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπαραγωγής της ιδέας της επιχείρησής σας, κάτι που θα καθιερώσει ακόμη πιο εύκολα εσάς και τη δουλειά σας.
  • Είναι πολύ πιθανό να βρείτε ιδανικότερα υλικά για την υλοποίηση του έργου, είτε ως καλύτερες τιμές λόγω διασυνδέσεων, είτε ως ιδανικό value for money.
  • Είναι επίσης πιθανό να υλοποιήσετε το έργο σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη απόσβεση χρημάτων από χρονοβόρες διαδικασίες και νεκρό χρόνο για την επιχείρησή σας.
  • Η “διαφήμιση” για την επιχείρησή σας θα ξεκινήσει από την πρόσληψή του κιόλας για πολύ σημαντικό μέρος της αγοράς.

Είναι πιο ακριβός ένας star-διακοσμητής? Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι. Θα πρέπει να τον ρωτήσετε.

Θα πρέπει, βέβαια, να συνυπολογίσετε και δύο βασικές αξίες και σημαντικά δεδομένα σε κάθε επιχειρηματικό άνοιγμα. Την απόσβεση και το value for money. Έτσι θα δείτε το ουσιαστικό κόστος αυτής της κίνησης, όταν το συγκρίνετε (και) με την αξία.

11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s