Γιατι να ανακαινισω την επιχειρηση μου?

10477744_10152456408257978_1998859105_o

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η ανακαίνιση και κυρίως επαγγελματικών χώρων θα πρέπει να είναι στην ατζέντα κάθε επιχείρησης συχνότερα απ’ ότι ήταν παλαιότερα. Παρακάτω θα εξηγήσουμε μερικούς από τους λόγους.

  • Οι εποχές άλλαξαν. Όλα κινούνται πιο γρήγορα. Οι εξελίξεις, οι μόδες, οι αλλαγές στην οικονομία που φέρνουν καταστροφές αλλά και ευκαιρίες, το κοινό και οι πελάτες κ.α. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετακινείται πολύ πιο γρήγορα το ενδιαφέρον του δυνητικού κοινού της κάθε επιχείρησης. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει σε αρκετές περιπτώσεις ο επιχειρηματίας να βγει “μπροστά” από την ανάγκη του κοινού για αλλαγή πριν αρχίσει η πτωτική πορεία της επιχείρησής του.
  • Ο ανταγωνισμός αλλάζει. Αλλάζει και εξελίσσεται, να συμπληρώσουμε. Υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που ακολουθούν πιστά το παραπάνω σκεπτικό. Αυτό έχει, μοιραία, σαν αποτέλεσμα να παρασέρνουν σε αυτή την ανάγκη και την υπόλοιπη αγορά, αφού την αφήνουν “πίσω” στις εξελίξεις, τις μόδες και τις συνήθειες που οι πελάτες έχουν πια μάθει να αλλάζουν συχνότερα.
  • Η ανακαίνιση είναι από μόνη της μια “τοποθέτηση”. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πλέον δικά τους sites και σελίδες σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές από αυτές με χιλιάδες επισκέψεις και αναγνώστες. Μια ανακαίνιση τους βάζει συχνά στο “παιχνίδι” και τους κρατάει ενεργούς στην αγορά, αφού πέρα από τους νέους πελάτες που είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν, πολλοί από τους παλαιούς θα επισκεφθούν ξανά την επιχείρηση για να δουν τη μεταμόρφωσή της και μάλιστα χωρίς την ανάγκη καμίας επιπλέον επιβάρυνσης για διαφήμιση.
  • Το μήνυμα στον ανταγωνισμό. Δεν είναι σε καμία κοινωνία, γειτονιά, περιοχή, κλάδο αμελητέα η ανάγκη για “επίδειξη δύναμης” της κάθε επιχείρησης απέναντι στους ανταγωνιστές της. Τι καλύτερο και πιο δυνατό μήνυμα υπεροχής για μία (ακόμα) επιτυχημένη και ενεργή επιχείρηση από το να προσπαθήσει να παγιωθεί ακόμη περισσότερο με αλλαγές που μπορεί να μη φαινόντουσαν αναγκαίες, αλλά σίγουρα θα εκτιμηθούν από το κοινό πελατολόγιο τους?
  • Η ενέργεια! Τελευταίος και πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το να μένει πάντα μια επιχείρηση σε εγρήγορση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνηθίζουν και “βαραίνουν” με το να βρίσκονται επί μακρό χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο, να ζουν την ίδια καθημερινότητα. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να συγκρίνουν νούμερα και εισπράξεις περασμένων μηνών, ετών κ.ο.κ. Αυτό ισχύει και για τους πελάτες, αλλά κυρίως για τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους τους. Ούτως ή άλλως η ουσία μιας επιχείρησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και τις περισσότερες φορές είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια ανακαίνιση ανανεώνει την ενέργεια του χώρου και την αγάπη και το πάθος του ιδιοκτήτη αλλά και των υπαλλήλων της επιχείρησης γι’ αυτή.

Μία ανακαίνιση που υλοποιείται από επαγγελματίες του χώρου μπορεί να είναι σύντομη, διακριτική, εντυπωσιακή και να αποσβεστεί σαν κόστος ακόμη πιο γρήγορα από την επιχείρηση, αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για πολλαπλασιασμό του κέρδους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις προσωπικές ανάγκες της επιχείρησής σας και να προτείνουμε τις ιδανικότερες λύσεις.

Γιώργος Γιαννόπουλος κ’ συνεργάτες
Κριεζή 1 Ψυρρή

(+30) 216 700 1442
(+30) 6948 577 175

(Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι έργα μεγάλων γραφείων του εξωτερικού από επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και όχι προσωπικά project)

53

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s